Älska ljudböcker

Att läsa böcker öppnar dörrar till världar vi annars aldrig skulle fått uppleva och de kunskaper som via böckerna går att del av är näst intill oändliga. Många är vi som fastnat i en fantastisk bok så till den grad att vi har svårt att slita oss från den för att utföra vardagliga sysslor.

Lyssna Fördelarna med en ljudbok istället för en bok i papper är många. Det är inte lika lätt för alla att bara sätta sig ner med en bok och börja läsa. Den ursprungliga målgruppen var de med synfel eller med olika fysiska handikapp men idag har målgruppen blivit alla, från de med läs- och skrivsvårigheter till gemene man som inte har tiden till att sätta sig ner och förkovra sig i en bok. En ljudbok kan då vara ett bra alternativ att ta till om man ändå vill kunna ta till sig litteratur.

En ljudbok gör också att du kan få chansen att lyssna på en bok under tillfällen där det annars inte hade varit möjligt som till exempel i bilen, under träningsrundan eller om du har ett sådant jobb att du kan lyssna på ljudbok utan att det stör ditt arbete. Har man en del restid till och från jobbet oavsett om det bara är 20 minuter så kommer du att hinna lyssna på många ljudböcker under ett års pendling och ska man resa längre sträckor så kommer restiden inte kännas lika lång om man samtidigt lyssna på en spännande eller intressant bok. Sommaren ligger också framför oss vilket är den klart populäraste tiden för bokslukeri och tänk att kunna ligga på stranden med lurar i öronen och lyssna på boken istället för att hålla upp boken och ständigt bläddra sida efter sida. Sydsvenskan berättar att valet av bokformat beror på vilket väder det är, regnigt och grått sitter vi gärna inne med en pocketbok men är det soligt och fint ligger vi på stranden med en ljudbok, du kan läsa artikeln här.

Idag släpps oftast ljudboken samtidigt som pappersutgåvan vilket gör att man som ljudboksälskare inte behöver vänta på att lanseringen av nya böcker ska släppas även som ljudbok vilket förut var vanligt och ofta berodde det på hur populär boken blev. Utbudet är idag enormt och det finns alla olika kategorier av böcker inlästa från biografier, historiska böcker, barnböcker, romaner till deckare. På load2hear.se hittar du ljudböcker för alla smaker som du enkelt laddar ner. De har också en topplista där deras mest populära ljudböcker ständigt uppdateras så att du kan ta del av vad andra tycker och kanske inspireras.