Speciell konst

Hur stor nytta har vi av konsten? Vacker konst gör oss glada till sinnet och det gör att vi mår bättre. Hur kan vi använda konsten i det dagliga livet?

Konst i kyrkanKonst omringar oss i vardagen. Jobbar vi på ett företag där ägarna inser vikten av att arbetsplatsen omringas av skön konst för de anställdas välbefinnande mår vi så mycket bättre. När vi besöker offentliga inrättningar kommer vi oftast att mötas av skön konst. Har stadens parkförvaltning insett vikten av vackra statyer och fontäner i den lokala parken finner vi skönheten även utomhus.

En plats vi ofta inte tänker på som förmedlare av skön konst är de vackra kyrkogårdarna i vårt land. Här finns unika gravstenar, små skulpturer och vackra trädgårdar. Ett besök på kyrkogården kan fylla våra sinnen med ro och skönhet. Idag finns möjlighet att på egen hand designa sin egen vackra gravsten.

Passa på att designa din egen gravsten när du är ung och har din konstnärliga ådra intakt. Det är egentligen ett privilegium att själv få vara med och utforma stenen med tanke på hur många som historiskt sett har fått nöja sig med ett träkors. På exempelvis vitastenar.se finns det möjlighet att skräddarsy sin egen gravsten på ett sätt som är betydligt mer innovativt än ett träkors. Det är gravstenar som går att få med olika symboler, typsnitt och sentenser. Graveringen är möjlig att få i olika färger och givetvis traditionella graveringar i guld och silver. På vitastenar.se finns det designverktyg som underlättar processen att skapa en egen gravsten. Dessutom får du en bättre överblick. Om du själv är konstnär så kan du få dina egna alster tryckta på gravstenen. Eller om du till exempel vill ha ett vackert landskapsmotiv. Det finns egentligen inga gränser för hur en gravsten kan vara utformad.